Hur du ändrar ditt Facebook-namn: Enkla steg för att uppdatera ditt namn på Facebook

Skapade 8 februari, 2024
facebook på skrivbordet

Att uppdatera ditt namn på Facebook är en enkel process, men det är viktigt att följa de rätta stegen för att undvika begränsningar eller fel. Facebook tillåter användare att byta namn några gånger, men med vissa begränsningar och villkor. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du kan ändra ditt Facebook-namn, de steg som krävs för att slutföra processen och de regler du måste följa för att säkerställa att ändringen godkänns. Dessutom kommer vi att tillhandahålla lösningar för eventuella problem du kan stöta på under den här processen.

Steg för att ändra ditt Facebook-namn på skrivbordet

  1. Gå till kontoinställningar : Logga in på ditt Facebook-konto och klicka på menyikonen (den lilla triangeln) längst upp till höger på sidan. Välj "Inställningar och sekretess" och sedan "Inställningar".
  2. Gå till namnsektionen : Klicka på "Personlig information" i menyn till vänster. Här kommer du att se avsnittet "Namn" , där ditt nuvarande namn visas.
  3. Ändra ditt namn : Klicka på "Redigera" bredvid avsnittet "Namn" . Ange ditt nya förnamn, efternamn och eventuellt ett mellannamn i de tillgängliga fälten.
  4. Spara ändringar : När du har angett ditt nya namn, dubbelkolla att det är korrekt. Klicka på "Granska ändring" och sedan på "Spara ändringar".

Hur du ändrar ditt Facebook-namn på mobilen

  1. Öppna Facebook-appen : Logga in på ditt konto och gå till menyn (de tre raderna längst ner till höger på skärmen).
  2. Få åtkomst till kontoinställningar : Rulla ned och välj "Inställningar & Sekretess" och sedan "Inställningar" .
  3. Gå till namnsektionen : Under "Personlig information" välj "Namn".
  4. Ange det nya namnet : Ändra ditt önskade namn genom att ange ditt nya för- och efternamn i respektive fält.
  5. Spara ändringar : Tryck på "Granska ändring" och bekräfta uppdateringen genom att välja "Spara ändringar"

Regler och begränsningar

  1. Namnet måste vara riktigt : Facebook kräver att användarna använder sitt riktiga namn – det namn som vänner och familj känner igen dem med.
  2. Teckenbegränsningar : Namn får inte innehålla symboler, siffror eller ovanliga skiljetecken. Titlar (som Dr ., Mr . etc.) är inte heller tillåtna i namnfälten.
  3. Begränsade namnändringar : Du kan bara ändra ditt namn några få gånger, och det finns en väntetid på 60 dagar mellan namnbytena.
  4. Namnverifiering : I sällsynta fall kan Facebook be om dokument för att verifiera ditt riktiga namn (t.ex. ett ID-kort).

Hur man felsöker problem med att byta namn

  1. Namnbyte godkänns inte: Om Facebook avvisar ditt namnbyte kan du ha brutit mot någon av reglerna ovan. Dubbelkolla riktlinjerna och se till att ditt namn följer Facebooks krav.
  2. Kan inte ändra namnet på grund av tidsbegränsningar : Om du nyligen har ändrat ditt namn måste du vänta 60 dagar innan du gör en ny ändring.
  3. Tekniska problem : Om du har tekniska problem kan du försöka komma åt ditt konto från en annan enhet eller uppdatera din Facebook-app till den senaste versionen.
  4. Intrång i kontot : Om du upptäcker misstänkt aktivitet och inte kan ändra ditt namn kan ditt konto ha utsatts för intrång. Byt i så fall ditt lösenord omedelbart och säkra ditt konto med tvåfaktorsautentisering.
facebook på telefonen

Nej, Facebook tillåter inte specialtecken, symboler eller siffror i ditt namn för anpassning. Plattformen upprätthåller dessa begränsningar för att säkerställa äkthet och för att förhindra missbruk av namn, för att hålla dem så nära en verklig identitet som möjligt.

Även om Facebook tillåter namnändringar, är du begränsad i hur ofta du kan uppdatera det. Efter att du har ändrat ditt namn måste du vänta 60 dagar innan du gör en ny ändring. Denna gräns är på plats för att förhindra ständiga förändringar som kan förvirra vänner eller plattformens system.

Om ditt nya Facebook-namn inte visas direkt på din profil kan det ta lite tid att bearbeta ändringen. Vanligtvis bör uppdateringen vara synlig inom några minuter, men i sällsynta fall kan det ta längre tid. Om förseningen kvarstår, försök att logga ut och tillbaka in på ditt konto eller rensa webbläsarens cache för att se om ändringen träder i kraft.